Pitaj autora

Imaš pitanja o igri Maldoria - Tragovima Crne kraljice? Pošalji pitanje autoru igre!

 • Pitanje: Kupila bih igru ali mi se čini malo preteškom. Nisam baš u fantasy vodama...
  Odgovor: Nisam ni ja :) Maldoria je, zapravo, vrlo jednostavna (i logična) igra. Ljudi uglavnom već u prvih pet minuta igranja bez problema pohvataju sva pravila. A kako sam pravila mijenjao milijun puta, često mi se dogodi da i sami početnici *mene* ispravljaju, jer mi se dogodi da pomiješam finalna pravila s nekom od "beta verzija" ;))
   
 • Pitanje: Zašto igra traje samo 30 minuta? Nije li to malo prekratko?
  Odgovor: Kako kome. Nekome će 30 minuta biti taman, netko će htjeti igrati satima, a netko neće htjeti izdvojiti više od 15 minuta za igranje neke društvene igre. Maldoria je tu jako prilagodljiva, jer igra traje onoliko minuta koliko je pločica koje grade Maldoriju (labirint) u igri. U kompletu dolazi 30 pločica, ali uvijek možeš igrati i s više kompleta igre, ili koristiti manje od 30 pločica. ;)
   
 • Pitanje: Moji frendovi i ja rasturamo Maldoriju. Sad nam već postaje i prelagana. Imaš kakav savjet?
  Odgovor: Skupljajte više ključeva! U igri je ukupno 8 ključeva, a u normalnoj igri skuplja ih se 4. Zašto ne bi probali skupiti 5, 6, 7...? Više ključeva znači više borbi s čudovištima, manje vremena za gubljenje i - težu igru! :)
   
 • Pitanje: Dogodilo nam se da je jednog igrača čudovište bacilo na crveni teleporter, a već su oba bila zauzeta. Što onda?
  Odgovor: Igrač koji se bori s čudovištem ići će na prvi crveni teleporter, čim se jedan od njih oslobodi. ;)
   
 • Pitanje: Kako se prelazi ponor? Shvatio sam da se broje sva polja, uključujući ponor, ali kreće se samo po rubu i mostu. Što ako sam 2 polja od ruba, a dobijem 3 ili 5 (znači, trebao bi završiti u ponoru)? Da li to znači da ostajem na rubu ili uopće ne mogu preko mosta (vrzmam se po ploči) dok ne dobijem 4 (stajem na most) ili 6 (prelazim cijeli ponor)?
  Odgovor: Igrač ne smije stati u ponor, jer onda ispada iz igre. No, može se kretati naprijed-natrag i na taj način ostati na mjestu ili se pomaknuti za manji broj polja. Ponor je ovdje upravo zato da bi usporio igrača. :)
   
 • Pitanje: Da li je moguće da su 2 ili više figurica na istom polju?
  Odgovor: Ne, dvije figurice ne mogu stajati na istom polju. Na istoj pločici da, ali na istom polju ne.
   
 • Pitanje: Kako je moguće da su oba teleportera iste boje zauzeta?
  Odgovor: Igrači do teleportera mogu doći na dva načina. Prvi je da jednostavno "došetaju" do teleportera i na taj ga način zauzmu, a drugi je da igrača čudovište tijekom borbe odbaci na teleporter. Kako je najčešće broj igrača veći od 2, postoji mogućnost da oba teleportera iste boje budu privremeno zauzeta. Ako čudovište i trećeg igrača odbaci na jedan od dva već zauzeta teleportera, taj treći igrač će se pomaknuti čim se prvi teleporter oslobodi.
 • Pitanje: Što je sa pločicom na kojoj je neko malo urušavanje? Da li je to jedno polje na pločici igrivo polje ili tu figura ne može stat?
  Odgovor: To je, pretpostavljam, pločica u obliku slova L, sa stepenicama na izlazima i kamenčićima u sredini. Kamenčići su ovdje samo dekoracija i ne utječu na igru.